foto: Getty Images

ontdek de magie van samenzang!

In deze popkoor cursus ga je als ervaren amateurzanger of (semi-)professional aan de slag met een nieuwe muzikale uitdaging: koorzang! Meerstemmig gezongen liedjes klinken vol, spannend, mysterieus! Koorzang is ook letterlijk SAMENzang: samen timen, ademen, naar elkaar luisteren en de harmonieën zo goed mogelijk en in balans laten klinken. Je bent niet langer 'solist', een los element, maar een teamplayer en onderdeel van het harmonisch geheel. In de wekelijkse repetities zingen we frisse drie- en vierstemmige arrangementen in diverse muziekstijlen, van jazz, blues en folk, tot pop, rock en musical. Er is ruim aandacht voor stemvorming, samen kleuren, expressie en uitspraak. Onder de groepsnaam Vocalgroup DeeLite gaan we uiteraard ook optreden! Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor een stemtest. De cursus start 4 oktober 2023 bij voldoende deelnemers (SATB,SSAT of SSA). Je kunt Vocalgroup DeeLite ook volgen op facebook: DeeLite

Voor wie

Je bent 18+ en je zingt al een tijdje op gevorderd amateur niveau of als (semi-)professional. Je bent een nieuwsgierige teamplayer en je bent bereid om je partijen thuis gedegen voor te bereiden. Noten kunnen lezen is niet persé nodig (maar wel handig). We werken met bladmuziek in combinatie met een mp3-voorbeeld van je partij.

Kosten

Kosten voor deelname bedragen €40,- per maand (€ 400,- voor een cursusjaar), ongeacht of je aanwezig bent op een repetitie of niet.

Stemtest

Voorwaarde voor deelname aan de cursus is een individuele stemtest. Daarvoor maak je met mij een aparte afspraak (zie CONTACT) in september. De stemtest bestaat uit zangoefeningen aan de piano en voordracht van een door jou voorbereid liedje.

Locatie en tijd

De repetities vinden plaats op de woensdagavond van 20:30 uur tot 22:00 uur in een lokaal van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers, Burgemeester van Dijkesingel 51 in Gouda.